Nosila fetus u stomaku 44 godine

Fetus star 44 godine otkriven je u stomaku 84-godišnje Brazilke. Lekari su ovo neverovatno otkriće otkrili nakon što je penzionerka primljena u bolnicu u Natividadu zbog bolova u stomaku i slabosti.

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 13.02.2014.

21:34

Default images

Medicinsko osoblje bilo je zapanjeno kada su ugledali "skamenjenu bebu" staru 28 nedelja u penzionerkinoj utrobi. Prevezena je u Porto državnu bolnicu gde će joj biti urađeni testovi, piše Newser.

Lekari su joj rekli kako je zatrudnela pre 44 godine. Nakon jakih bolova otišla je kod nadrilekara jer u njenom selu nije bilo doktora u to vreme.

Penzionerka tvrdi kako joj je ona tada prepisala lekove od kojih se osećala mnogo bolje. "Njen stomak nije rastao više, beba je prestala da se pomera i mislila je da je abortirala", rekla je ginekolog Gesnera Saraiva Kratka.

Uprkos tome što je fetus umro, ostao je u stomaku žene čije telo se adaptiralo. "Ultrazvukom smo videli bebino lice, kosti, ruke, noge, kičmu...", dodala je ginekolog.

Žena je izjavila kako nema nameru da uklanja fetus, međutim lekari se nadaju da će promeniti mišljenje kako ne bi došlo do zdravstvenih komplikacija. "To je neprirodno, ali ona tvrdi da nije imala nikakvih komplikacija", rekla je lekarka.

Ovo nije prvi slučaj. U decembru prošle godine 82-godišnjoj ženi iz Bogote otkriven je fetus star 40 godina u utrobi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: