Voćni sokovi nisu zdravi?

Britanska nutricionistkinja Suzan Džeb, koja radi i kao savetnica za britansku vladu, ističe kako voćne sokove ne treba da konzumirano tako često, jer sadrže jednako šećera kao i druga bezalkoholna pića.

Zdravlje

Izvor: B92

Nedelja, 12.01.2014.

21:17

Default images

Ova nutricionistkinja iz Kembridža, za Gardijan je rekla kako je i sama prestala da pije sok od narandže i savetuje i drugima da to učine, ili da barem piju razređen sok.

Prema njenim rečima, voćni sokovi nisu zdrava opcija, a posebno nisu za svakodnevno konzumiranje.

"Voćni sok nije isto što i sveže voće i u njemu ima šećera koliko i u drugim bezalkoholnim pićima. Takođe se apsorbuje jako brzo tako da vaše telo zapravo ne zna da li je to voćni sok ili gazirano piće", rekla je ona.

Dodaje kako je relativno lako odbaciti voćne sokove, ili ih piti razređene, dok je najbolja opcija umesto njih jesti voće.

Njena razmišljanja slična su onim koja zastupaju američki naučnici Beri Popkin i Džordž Brej koji voćne sokove i frapee smatraju novim opasnostima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: