Britanac izumeo prsten protiv hrkanja

Britanac Majkl Karter Smit napravio je prsten koji sprečava hrkanje i omogućava partnerima kvalitetniji san.

Zdravlje

Izvor: Express.co.uk

Četvrtak, 19.12.2013.

20:56

Default images

Naučnici tvrde da prsten koji je dizajniran za mali prst može uveliko da umanji hrkanje. Kada su ga testirali, utvrđeno je da je 85 odsto ljudi manje i tiše hrkalo nego inače.

Prsten se zove gud najt ring i baziran je na principu akupritiska, antičke kineske medicine koja se vodi time da se telo sastoji od tačaka pritiska koje su povezane s različitim područjima i organima tela kroz puteve zvane meridijani.

Blokade u tim delovima mogu da uzrokuju bolest ili bol koji se mogu olakšati i lečiti aktiviranjem tačke pritiska, tvrdi se u teoriji.

U ovom slučaju, dva ispupčenja s unutrašnje strane prstena vrše pritisak na tačke koje se nalaze u malom prstu. Te tačke su povezane s nazalnim prolazima i olakšavaju disanje kroz nos.

U studiji je učestvovalo 20 osoba koje hrču, a koje su nosile prsten dok su spavale. Prsten je olakšao spavanje za 17 osoba koje su kazale da su manje hrkale i da je hrkanje postalo mnogo tiše. Takođe, njihove partnerke su spavale bolje.

Prsten koji košta 36 evra dizajniran je na klinici Aspen.

Foto: Image courtesy of Boykung / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: