Neplanirana trudnoća češća tokom praznika?

Praznici su vreme kada ljudi slave i osećaju se opušteno i srećno, ali ta opuštenost ima u sebi i dozu rizika. Najnovije istraživanje pokazalo je da je u vreme Božićnih praznika rizik od neplanirane trudnoće veći za 51 posto.

Zdravlje

Izvor: Daily Mail

Ponedeljak, 02.12.2013.

14:39

Default images

Rizik od neplanirane trudnoće veći za 50 posto u vreme praznika Naime, u vreme praznika žene često zaborave da popiju tabletu protiv trudnoće ili zaborave da se zaštite tokom seksualnih odnosa jer ih je "ponela" praznična atmosfera.

Razlog za to su veće doze alkohola, žurba zbog priprema slavlja i poseta porodici.

Farmaceutska kuća "LloydsPharmacy Online Doctor" intervjuisala je 2.000 žena i otkrila kako jedna od šest zaboravi da popije tabletu kada je pijana, a jedna od sedam zbog žurbe i okupacije poslom oko priprema za Božić.

Prema rezultatima ankete, jedna od šest žena propusti da popije tabletu i u danima nakon Božića. Oko 28 posto njih ne popije tabletu jer su otišli u posetu porodici ili prijateljima i zaboravili da ih ponesu.

Rezultat toga je da njih 13 posto popije tzv. tabletu "jutro nakon" kako bi sprečile eventualnu trudnoću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: