Film kao ohrabrenje roditeljima prevremeno rođenih beba

Vord Majls Miler je srećni, bucmasti dečak koji je nedavno napunio 16 meseci i koji obožava da jurca sa svojim psom.

Zdravlje

Izvor: Parenting

Petak, 22.11.2013.

16:11

Default images

Međutim, kada je bio rođen, 15 nedelja pre termina, imao je samo 680 grama i mašine su ga održavale u životu.

Prvih 107 dana života proveo je u bolnici na intenzivnoj nezi za novorođenčad.

Roditelji Bendžamin i Lindzi nisu znali da li će preživeti.

Sada je njegov tata objavio kratki video o njegovoj prvoj godini života kao poklon svojoj supruzi.

Sedmominutni video koji je pre dve nedelje objavljen na mreži Vimeo ima više od 169.000 pregleda, a njegova popularnost raste zbog nedavno obeleženog Dana prevremeno rođene dece.

Iako video prikazuje mnogo dirljivih scena, Bendžamin kaže da je bilo i težih trenutaka, poput onog kada su njemu i Majlsovoj mami rekli da ima krvarenja na obe moždane hemisfere.

Brinući o svom sinu, na intenzivnoj nezi su dolazili u dodir s ljudima čije su prevremeno rođene bebe umrle, što im je padalo još teže.

Film prati Vordovu transformaciju od krhkog nedonoščeta koje ne može samostalno da diše do zdrave i srećne bebe koja slavi svoj prvi rođendan.

U svetu se svake godine prevremeno rodi skoro 15 miliona beba i 17. novembar je datum kada se na lokalnom, nacionalnom i globalnom nivou skreće pažnja na probleme koje imaju ovi mališani i njihovi roditelji.

Pretpostavlja se da se u svetu svako deseto dete rodi pre termina, a ukoliko bi razvijenije zemlje ozbiljnije krenule u kampanju preventive prevremenih porođaja, moglo bi da se predupredi čak 58.000 porođaja pre termina. Na taj način, bebe bi u sigurnom maminom stomaku ostale do predviđenog termina.

U svetu godišnje umre skoro milion prevremeno rođenih beba, a mališani koji se rode pre termina mogu imati kasnije probleme u rastu i razvoju.

Ward Miles - First Year from BenjaminScot on Vimeo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: