Botoks rešava i seksualne probleme

Botoks se koristi u svrhu uklanjanja bora i mladolikog izgleda, ali medicinski stručanjaci kažu da se koristi i u tretmanu žena koje pate od trajnog genitalnog poremaćaja (PGAD) zbog koga su uvek uzbuđene.

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 21.11.2013.

09:24

Default images

Ovaj stresni seksualni poremećaj uzrokuje sponatno, neželjeno i nekontrolirano uzbuđenje koje je nevezano za seksualne želje. Ono može da potraje satima, danima ili duže, pri čemu im orgazam pruža olakšanje na samo nekoliko sati.

Lekari u Turskoj uspešno su izlečili dve žene koristeći injekcije botoksa da bi blokirali leđni živac koji klitoris čini osetljivijim, piše portal Kliks.

Obe pacijentkinje su kazale da su simptomi smanjeni, pa se veruje da je taj poremećaj povezan upravo s tim nervom.

"Botoks redukuje električnu aktivnost u živcu tako da žena oseti olakšanje bez upale tog živca", rekao je dr Patrik Bovler, ekspert za botoks.

PGAD je prvi put opisan 2001. godine i nije poznat tačan broj žena koje pate od ovog poremećaja, jer se mnoge žene stide da zatraže pomoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: