Jedna limenka dnevno - 5kg godišnje

Odlučna da promeni loše navike u ishrani svojih građana, Australija je pokrenula "šok kampanju" protiv gaziranih sokova.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 04.10.2013.

20:26

Default images

Izbor spota za preventivnu kampanju australijskog Ministarstva zdravlja veoma je direktan i podseća na neke od najdrastičnijih reklama protiv pušenja.

Naime, video spot koji upozorava na opasnosti od šećera prikazuje mladića koji otvara limenku i sadržaj sipa u čašu. Ali umesto slatke gazirane tečnosti, iz limenke curi mast koju mladić halapljivo guta.

Na snimku se zatim pojavljuje tanjir pun masti sa porukom: "Uz unos od jedne limenke gaziranog pića dnevno, ugojićete se pet kilograma godišnje. Nemojte da se gojite pijući, izbacite gazirane sokove i druga zašećerena pića. Zamenite ih vodom ili nemasnim mlekom".

Dobro je poznato da su gazirani sokovi prave kalorijske bombe, ali malo je onih koji znaju da preteran unos šećera dovodi do taloženja sala u telu.

Autori ovog šokantnog spota se nadaju da će tako ljudi konačno shvatiti vezu između šećera i gojaznosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: