Oslobodite se stresa makar na jedan dan

Ako se redovno opuštate, stres neće imati tako poguban uticaj na vaše telo i živce.

Zdravlje

Izvor: news.com.au

Nedelja, 29.09.2013.

15:34

Default images

Ako svaki dan živite “maratonski”, vreme je da se barem na jedan dan oslobodite stresa.

10-14 h: Meditirajte

Na svakih nekoliko sati odvojite nekoliko minuta za meditaciju. Dišite duboko i osluškujte kišu, osetite vetar na licu, fokusirajte se na ritam vašeg hoda ili se udubite u neki miris, ukus, teksturu... Osetićete se opuštenije.

11 h: Opuštanje za stolom

Kada ste pod stresom, obično potiskujete glavu ka ramenima. Kako biste se protegli i sprečili grčenje mišića vrata i gornjeg dela leđa, pokušajte da dohvatite prstima suprotnu ivicu stola. Razmaknite noge u širini kukova i savijte kolena. Ispravite leđa i neka vam pogled bude usmeren ka podu.

15h: Usporite disanje

www.hansvink.nl / Flickr.com
Duboko disanje nije uvek rešenje za stres. Zapravo, mnogi ljudi postanu još uznemireniji. Kako biste to sprečili, tri sekunde udišite vazduh, a tri sekunde izdišite. Ponavljajte tokom nekoliko minuta.

17h: Isključite mobilni telefon

Vremenski vakuum i previše informacija koje dobijate putem društvenih mreža, samo pogoršavaju stres. Zato u ovo doba dana isključite vaš smartfon ili računar i fokusirajte se na sebe.

19h: Pojačajte muziku

Muzika je moćan lek protiv uznemirenosti. Istraživači MekGil univerziteta u Kanadi otkrili su da pacijenti koji se spremaju za operativni zahvat, uz muziku opuštenije reaguju na testiranja.

Bilo kakva muzika koja vam popravlja raspoloženje dolazi u obzir, a možda ne bi bilo loše i da sami zapevate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: