Devojka koja svakodnevno plače krv

Dvadesetčetvorogodišnja Čileanka po imenu Jarica Oliva očajnički traži pomoć lekara jer već neko vreme tri puta dnevno plače krv.

Zdravlje

Izvor: Izvor: Fox News

Subota, 29.06.2013.

18:01

Default images

Doktori su do sada bili nemoćni u nameri da pomognu mladoj Čileanki, premda je utvrđeno da njeno oboljenje nije izazvano infekcijom ili konjuktivitisom, prenosi "Fox News"

"Niko ne zna kako da mi pomogne. Lekari ne znaju od čega bolujem niti znaju zašto", kazala je Oliva.

Krvarenje iz očiju poznato je kao "hemolakrija", ali u slučaju Olive lekari nisu uspeli da utvrde uzrok njene bolesti.

Olivina porodica, koja živi u čileanskoj oblasti Los Lagos, putem medija molila je dobrovoljce za novčanu pomoć, ne bi li joj priuštili preglede specijalista.

Njen otac Hose Oliva, nezaposleni stolar, kazao je medijima da lekari čiju su pomoć mogli da priušte, nisu uspeli da pomognu njegovoj ćerki.

U svetu je zabeleženo svega nekoliko slučajeva hemolakrije. Tinejdžer Kalvino Inman 2009. patio je od istog problema, ali ni njemu lekari nisu mogli da pomognu.

Hemolakrija je, delom zbog svoje retkosti, a delom i zbog toga što se često ne zna njen uzork, uvrštena i na listu najneobičnijih oboljenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: