Neko može da umre zbog parkinga

Klinički centar Srbije (KCS) pozvao je gradsku vlast u Beogradu i saobraćajnu policiju da omoguće nesmetan prolazak kola Hitne pomoći po krugu tog centra, a što im je onemogućeno svakodnevnim nesavesnim parkiranjem građana.

Zdravlje

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.01.2013.

15:24

Default images

"KCS poziva gradsku vlast u Beogradu, ali i saobraćajnu policiju da rade svoj posao, da zakon i saobraćajne propise primenjuju i u krugu KCS kao što ih primenjuju na bilo kom drugom mestu, kako se ne bi dogodilo da neko u kolima Hitne pomoći izgubi život jer je neko bahatim parkiranjem onemogućio kola Hitne pomoći da na vreme stignu do Urgentnog centra", piše u sapštenju KCS.
Foto: kcs
Iz tog centra objašnjavaju da se proteklih meseci kola Hitne pomoći sve teže "probijaju" kroz bolnički krug KCS, a da su razlog tome nesavesni građani, koji se nepropisno parkiraju u krugu KCS, ali i "Parking servis" i saobraćajna policija, koji ne reaguju uprkos pozivima i apelima.
Foto: kcs
"Dok je u prethodnom periodu pauk svakodnevno nosio nepropisno parkirana vozila u krugu KCS kako bi kola Hitne pomoći i sanitetska vozila iz različitih zdravstvenih centara u unutrašnjosti mogla da dovedu pacijente kojima je život ugrožen do Urgentnog centra ili neke druge klinike KCS, u poslednjih par meseci to je gotovo nemoguća misija", ukazao je KCS.

Iz KCS pitaju da li je potrebno da neko izgubi život čekajući u kolima Hitne pomoći da neko pomeri svoje vozilo da bi problem nepropisnog parkiranja u krugu KCS bio rešen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: