O čemu najčešće sanjamo?

Žene sanjaju kako ih neko juri, dok muškarci uglavnom sanjaju o seksu, rezultati su studije sprovedene u Kanadi. Obe ove stvari pojavljivale su se kao najčešće teme snova i kod žena i kod muškaraca.

Izvor: B92

Sudeći po istraživačima Laboratorije za Snove i košmare, 85 odsto muškaraca koji su učestvovali u studiji izjavilo je da sanjaju o seksu, dok je 83 odsto žena izjavilo da sanjaju kako ih neko juri.

Studija je takođe pokazala da 73 odsto žena takođe sanja o seksu, dok 78 odsto muškaraca ima snove u kojima ih neko juri.

Muškarci su takođe sanjali o magičnim moćima, napadima vanzemaljaca i ubistvima, dok su žene sanjale o insektima, padanju ispita i smrti.

Većina ispitanih najnegativnije snove imala je u svojim dvadesetim i tridesetim godinama, kada je i indeks sreće najmanji.

Devojčice su, sudeći po dobijenim podacima, sanjale više nego dečaci.

U istraživanju je učestvovalo 28.000 muškaraca i žena starosti od 10 do 79 godina, a rezultati su dobijeni analizom njihovih snova tokom 11 godina.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Vesti

Bebe rođene tokom letnjih meseci su zdravije

Novo istraživanje sprovedeno na Kembridž univerzitetu otkrilo je da bebe koje su rođene tokom letnjih meseci, imaju veće šanse da na samom rođenju budu teže, a da kasnije kao odrasle osobe budu visoke i generalno zdravije.

Vesti utorak 13.10. 14:07 Komentara: 0

Kako sprečiti neugodnu gorušicu

Oni koji imaju iskustva sa gorušicom znaju koliko je neugodno kad se hrana i želučana kiselina u isto vreme nađu u jednjaku. S obzirom na to da gorušica može dovesti i do drugih problema poput lošeg zadaha, a možda čak i raka grla, nije naodmet navesti nekoliko jednostavnih načina kako je sprečiti.

Vesti utorak 13.10. 13:18 Komentara: 3

Bol u leđima poguban za mozak

Ako vas dugo bole leđa i odlažete terapiju, može da dođe do smanjenja sive mase talamusa i trajnih promena na mozgu, upozoravaju stručnjaci sa američkog Nortvestern univerziteta.

Vesti utorak 13.10. 08:18 Komentara: 2

Srbija: 35.000 ljudi boluje od reumatoidnog artritisa

U Srbiji se Svetski dan borbe protiv artritisa, 12. oktobar, ove godine obeležava pod motom "Sve je u tvojim rukama - Preduzmi akciju" u Merkator centru, gde predstavnici Udruženja obolelih od reumatskih bolesti i naši poznati doktori reumatolozi dele informativne materijale na temu artritisa i razgovaraju sa brojnim građanima.

Vesti ponedeljak 12.10. 15:47 Komentara: 0
strana 1 od 1568 idi na stranu