Lečenje trudnica bez knjižice?

zdravlja pokrenulo je inicijativu da se trudnicama i maloletnicima omogući da dobiju zdravstvenu uslugu bez obzira na to da li imaju overenu zdravstvenu knjižicu ili ne, a u toku je je definisanje rešenja na koji način će se ta mera primenjivati u praksi, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu zdravlja.

Zdravlje

Izvor: Tanjug

Sreda, 19.09.2012.

17:26

Default images

Ministarka zdravlja Slavica Đukić-Dejanović najavila je pre desetak dana da je pokrenuta inicijativa da se odlazak kod lekara trudnica i maloletnika tretira kao urgentna poseta lekaru ukoliko poslodavac članovima njihovih porodica ne uplaćuje redovno doprinose za zdravstveno osiguranje, odnosno ako nemaju overenu knjižicu i da će im za to biti potreban jedan dokument.

Reč je o dokumentu koji potvrđuje da neko ima manje od 18 godina, a za trudnicu medicinsko uverenje da je u drugom stanju.

Dejanović je rekla da će to pitanje biti rešeno odlukom Ministarstva zdravlja i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) i da će veoma brzo biti primenjeno u praksi.

Ministarstvo zdravlja je RFZO uputilo i inicijativu da se u narednom periodu pronađe način da pod istim uslovima pacijent može da koristi usluge privatnih i državnih apoteka, odnosno da lekove na recept pod istim uslovima podiže i u privatnim i u državnim apotekama.

Dejanovićeva je juče za RTV Vojvodine kazala da bi bilo dobro da se taj problem reši već u oktobru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: