Žene koje čitaju sastav su mršavije

Žene koje čitaju etikete na ambalaži, u proseku, su mršavije od onih koje ne paze na sadržaj namirnica, tvrdi američki Centar za prevenciju i kontrolu bolesti.

Izvor: B92

Internacionalni tim naučnika analizirao je podatke istraživanja Centra za prevenciju i kontrolu bolesti, kao dugoročnog ispitivanja životnih navika Amerikanaca i zaključio čak 25.000 opservacija u vezi sa zdravljem, navikama u ishrani i kupovini.

Otkrili su da 74% od ispitanih žena uvek ili povremeno gleda nutritivne vrednosti na proizvodu, i da u proseku imaju manji telesni indeks od žena koje ne mare na sadržaj hrane koju konzumiraju.

Kod muškaraca, 58% kaže da obraća pažnju na natpise na namirnicama i njihov telesni indeks je takođe niži.

Pušači mnogo ređe čitaju etikete iz razloga što njihov stil života uključuje nezdrave navike pa oni nisu mnogo zabrinuti šta jedu.

Studija je objavljena u žurnalu "Agricultural Economics" od strane Univerziteta Santjago de Kompostela u Španiji, Univerziteta Tenesi u Arkanzasu i Norveškog instituta.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Vesti

Bol u leđima poguban za mozak

Ako vas dugo bole leđa i odlažete terapiju, može da dođe do smanjenja sive mase talamusa i trajnih promena na mozgu, upozoravaju stručnjaci sa američkog Nortvestern univerziteta.

Vesti utorak 13.10. 08:18 Komentara: 2

Srbija: 35.000 ljudi boluje od reumatoidnog artritisa

U Srbiji se Svetski dan borbe protiv artritisa, 12. oktobar, ove godine obeležava pod motom "Sve je u tvojim rukama - Preduzmi akciju" u Merkator centru, gde predstavnici Udruženja obolelih od reumatskih bolesti i naši poznati doktori reumatolozi dele informativne materijale na temu artritisa i razgovaraju sa brojnim građanima.

Vesti ponedeljak 12.10. 15:47 Komentara: 0

Kako da sprečite nastanak tromba

Iako su lekovi protiv zgrušavanja krvi efikasni, stručnjaci stavljaju naglasak na prirodne načine prevencije. Prestanak pušenja, smanjivanje telesne težine, zdrava ishrana i fizička aktivnost neke su od osnovnih mera prevencije.

Vesti ponedeljak 12.10. 08:48 Komentara: 16
strana 1 od 1568 idi na stranu