NY: Bez slatkih pića od pola litra

U borbi protiv gojaznosti vlasti Njujorka okrenule su novu stranicu, zabranjujući prodaju gaziranih i drugih zaslađenih bezalkoholnih pića u pakovanju većem od 16 unci (453 grama).

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 14.09.2012.

11:59

Default images

Ovu meru u zemlji u kojoj dve trećine odraslih i gotovo trećina dece pati od viška kilograma ili gojaznosti, podržavaju zdravstveni stručnjaci, dok joj se proizvođači bezalkoholnih pića oštro protive, strahujući da bi za primerom Njujorka mogli da krenu i neki drugi američki gradovi, prenosi AP.

Zabrana se odnosi na restorane brze hrane, bioskope, pozorišta, kafeterije u preduzećima i većinu drugih mesta na kojima se priprema hrana, a od nje su izuzeti supermarketi i bakalnice.

Zabranom su obuhvaćeni i zaslađeni čajevi, ali ne i dijetalna bezalkoholna pića, kao i ona koja sadrže više od 50 odsto mleka ili više od 70 odsto voćnog soka.

Za kršenje ove zabrane propisana je kazna od 200 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: