Fudbal je opasan za muslimanke?

Medicinski savetnici Svetske fudbalske federacije (FIFA) negodovali su zbog trenutnog dizajna marama koje nose muslimanske igračice tokom utakmica.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 25.05.2012.

13:20

Default images

Predsednik Medicinskog odbora FIFA Mišel D'Hug rekao je danas da te marame predstavljaju opasnost po zdravlje fudbalerki. On je naveo da je grupa lekara testirala marame i dodao da njihovo nošenje tokom igranja može dovesti do povreda glave i vrata, ali i da postoji opasnost od pregrevanja.

Odbor FIFA zadužen za donošenje pravila objavio je ranije da će odobriti nošenje marama muslimanskim fudbalerkama posle kampanje koju je sproveo član Izvršnog odbora te organizacije princ Ali od Jordana.

Medicinski odbor FIFA je, ipak, zatražio dodatne medicinske savete. D'Hug je kazao da se očekuje da će se modifikovani dizajn marama stići narednih dana u FIFA, pre nego što će ta organizacija doneti konačnu odluku na sastanku 2. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: