Poremećaj hormona mu promenio pol

Rajan Mekena uvek je sanjao da postane devojka, a zatim mu se želja ostvarila - i to potpuno prirodno.

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 10.05.2012.

09:08

Default images

Ova (sada već) devojka dobila je grudi i obline u isto vreme kad i njene drugarice iz razreda, a sada kada je napunila 19 godina može i da se oblači kako joj i pristaje.

„Moja transformacija je bila čudesna. Bila sam mali riđi dečak, a onda dobila ženske obline. Zaista sam srećna. Nikada nisam imala bradu i brkove, niti Adamovu jabučicu“, kaže ona.

Roditelji Džon (48) i Džuli (46) primetili su da s njihovim sinom nešto nije u redu kada je napunio šest meseci.

Džuli je pronašla mala ispupčenja u njegovim grudima i odvela ga lekaru koji joj je objasnio da ima nešto viši nivo estrogena, ali da će to verovatno vremenom da se stabilizuje.

Rajan, koja je zadržala originalno ime, kaže: „Uvek sam bila veoma ženstvena i ljudi su mislili da sam gej, ali sam u stvari samo bila zarobljena u muškom telu“.

Ona je već razgovarala sa svojim lekarom o promeni pola, a nada se da će dobiti i silikone u grudima za 21. rođendan.

Ona ima retko stanje poznato kao poremećaj seksualnog razvoja, a u njenom slučaju reč je o specifičnom sindromu androgene neosetljivosti, pri kom žlezde u telu koje regulišu rast, plodnost i ponašanje bivaju poremećene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: