Skoro cela Jagodina vakcinisana

Odziv građana Jagodine na vakcinaciju protiv sezonskog gripa je izvanredan, izjavio je Tanjugu direktor Doma zdravlja u ovom gradu Miloš Lukić.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 21.12.2011.

15:18

Default images

Od 3.200 doza vakcine, koliko je raspodelom dobila Jagodina, ostalo je neutrošeno još samo oko stotinu doza, istakao je Lukić,

On je napomenuo da je odziv građana na vakcinaciju dobar, na prošlogodišnjaem nivou, i u ostalim Domovima zdravlja u Pomoravskom okrugu, unatoč vestima iz drugih sredina Srbije, da građani izbegavaju vakcinu.

Vakcinisanje građana protiv sezonskog gripa u Pomoravskom okrugu je počelo 28. oktobra.

Zavod za javno zdravlje Ćuprija raspodelio je, Domovima zdravlja Pomoravlja, Resave i Levča 9600 doza vakcine protiv gripa, izjavio je Tanjugu načelnik Centra za kontrolu zaraznih bolesti Zavoda, epidemiolog dr Goran Radovanović.

Prema planu za 2011.godinu Domu zdravlja u Jagodini isporučeno je 3.200 doza, Paraćinu 2.500, Svilajncu 1.200, Ćupriji 1.000, Despotovcu 900 i Rekovcu 800 doza, precizirao je Radovanović.

Vakcinu bi svakako trebali primiti hronični bolesnici, starija populacija preko 65 godina, profesije koje su u stalnom kontaktu sa stanovništvom: zdravstveni radnici, policija, prosvetni radnici, smatra Radovanović.

Radovanović je potsetio da je proizvođač vakcine francuski "Sanofi Paster", a sastav vakcine za ovu godinu je isti kao i prethodne godine i sadrži zaštitu od tri tipa virusa: tip A H1N1 kalifornija, tip A H3N2 pert i tip B brizbejn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: