Genskom terapijom protiv hemofilije

Grupa engleskih i američkih naučnika primenila je gensku terapiju koja je prvi put pomogla pacijentima obolelim od teškog oblika hemofilije B da ne koriste preventivne terapije više puta sedmično.

Zdravlje

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 12.12.2011.

12:31

Default images

Novi vektor, virus AAV8, omogućio je pacijentima kojima je davan da po više meseci žive bez bojazni da bi bolest mogla da se pogorša, preneli su francuski mediji.

Prva faza ispitivanja "azacitidina" za oralnu primenu, koju su sproveli stručnjaci iz Instituta za rak pri Univerzitetskom koledžu u Londonu i dečje istraživačke bolnice "Sent Džad" u Memfisu - SAD, istovremeno je pokazala da pacijenti oboleli od teške mijeloidne leukemije dobro podnose tu potencijalnu terapiju.

Rezultati prve faze ispitivanja tog leka korporacije "Celgen" predstavljeni su na 53. godišnjem skupu Američkog hematološkog udruženja u San Dijegu (Kalifornija).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: