Video nadzor beba u KBC "Dedinje"

Bolnica za ginekologiju i akušerstvo KBC "Dr Dragiša Mišović - Dedinje" u Beogradu pustila je u rad prvi informacioni sistem koji omogućava roditeljima da putem Interneta posmatraju svoje novorodjenče.

Zdravlje

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.10.2011.

12:20

Default images

Bolnica na Dedinju je prva koja je uvela ovu uslugu u Srbiji, a uskoro će i u drugim beogradskim i tri najveća porodilišta u zemlji roditelji i njihovi najbliži imati priliku da podele najsrećnije trenutke odmah po rođenju bebe, bez obzira gde se nalaze.

Sistem "Maj nju bejbi kem" (My new baby cam), uz pomoć kamere okačene na bebin krevetac, omogućava virtuelne posete bebama u porodilištu. Jednostavnom uplatom na terminalu koji se nalazi u porodilištu, roditelji dobijaju korisničko ime i lozinku uz pomoć koje mogu pristupiti sajtu i koristiti uslugu.
Za kontrolu rada sistema zadužene su medicinske sestre koje su u stalnom kontaktu sa bebama i porodiljama. Sistem ima nekoliko nivoa zaštite i potpuno je siguran.

Bolnica za ginekologiju i akušerstvo na Dedinju opremljena je prema najvišim evropskim standardima. Tokom 2010. godine uradjeno je 2.008 porodjaja, a u prvih osam meseci ove godine 1.419.

Ovim sistemom bebu odmah po rođenju mogu da vide iz bilo kog dela sveta ne samo roditelji, već i svi oni kojima oni daju pristupnu šifru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: