Nagrađeni Doktori protiv korupcije

Nevladina organizacija "Doktori protiv korupcije" saopštila je danas da je dobila Nagradu za izvrsnost Evropske mreže za borbu protiv prevare i korupcije (EHFCN) u zdravstvu za 2011. godinu.

Zdravlje

Izvor: Beta

Petak, 07.10.2011.

11:42

Default images

"Visoko cenimo veliku čast koja nam je ukazana dobijanjem ove nagrade. To je izuzetno važno priznanje ne samo za naše članove, već za sve pristojne ljude u našoj zemlji", kaže se u saopštenju.

U saopštenju koje je potpisala predsednica te NVO Dragana Jovanović, izražava se očekivanje da će nagrada biti podsticaj institucijama EU da nastave da podržavaju zdravstveni sistem Srbije uz primenu efektivno prilagodjenih kontrolnih mehanizama.

Takođe se navodi da "Doktori protiv korupcije" prolaze kroz mnogo teškoća u svojim naporima da se suprotstavi "hermetičkom sistemu institucionalizovane korupcije u zdravstvu".

"Kako država nema dovoljno političke volje ni moći za borbu protiv korupcije u zdravstvu, kao i da su institucije koje su vlasti osnovale za borbu protiv korupcije prigušene i nejake, više nas, medicinskih profesionalaca, shvatilo je da jedino kroz nezavisno udruženje i njegove aktivnosti možemo doprineti demaskiranju mehanizama sistemske korupcije u zdravstvu", kaže se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: