Amputirali penis u toku obrezivanja

Jednom vozaču kamiona hirurg je u toku rutinske operacije obrezivanja odstranio ceo penis, a sada ga ljutiti pacijent tuži tvrdeći da je takav radikalan zahvat obavljen bez njegovog pristanka.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 24.08.2011.

11:59

Default images

Filip Siton kaže da mu je penis amputiran tokom obrezivanja kom se podvrgao zbog zapaljenskog procesa pre četiri godine. Njegov hirurg dr Džon Peterson se pravda da je u toku zahvata zatekao potencijalno smrtonosan kancer kod pomenutog pacijenta.

Sitonovi su već tužili Jevrejsku bolnicu gde se operacija i obavila, a na sudu je nagodbom šteta nadoknađena nepoznatim iznosom novca. Filip i njegova supruga Debra sada tuže dr Petersona zbog učinjene štete.

Advokat Sitonovih tvrdi da dr Peterson nikada nije naglasio da Filip pati od bilo kakvog oblika raka. „Moj klijent je ljut jer mu hirurg nije dao mogućnost izbora niti zakonom zagarantovano pravo na 'drugo mišljenje'“.
Filip Siton (Foto: Beta)
Advokat dr Petersona kaže da je njegov klijent samo odstranio vrh penisa Filipa Sitona pre nego što je otkrio rak. Takođe, on ističe da je Siton potpisao dokument kojim je dozvolio svaki neophodan tretman u nepredviđenim okolnostima.

Siton i njegova žena sada traže odštetu zbog „gubitka mogućnosti za ljubav i prisnost“. Rak penisa je veoma retko oboljenje koje je registrovano kod oko hiljadu ljudi u Americi ove godine.

Foto: jannoon028 / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: