Najstarija žena ima 159 godina!

Najstarija žena u Evropi, Italijanka Venere Picinato umrla je u 114. godini, prenele su agencije, navodeći da su žive još samo dve njene vršnjakinje.

Zdravlje

Izvor: Tanjug

Petak, 05.08.2011.

15:34

Default images

Pojedini mediji su u poslednje vreme "pronašli" još i starije stanovnice sveta, koje navodno imaju oko 130 godina, a jedna Indonežanka najmanje 159.

Svetske agencije navode da su sada sa 114 godina najstarije na svetu Amerikanka Bes Kuper i Čijono Hesegava iz Japana.

Početkom 2011. godine umrla je Amerikanka Junis Senborn, po tvrdnjama njene porodice, u 116. godini, a samo koji mesec ranije, tada najstarija stanovnica sveta, jedna francuska kaluđerica.

Pre dve godine na popisu stanovištva u Indoneziji upisana je Turinah, žena sa juga Sumatre za koju je tada zapisano da je imala 157 godina.

Službenik Zavoda za statistiku ustvrdio je da nema razloga za sumnju u njenu starost. "Nema podataka iz vremena kad je rođena i nema dokumenata koji bi potvrdili njenu dob, ali pošto njena usvojena ćerka ima 108 godina, kao i prema njenim izjavama, verujemo da je zaista rođena 1853. godine", rekao je taj statističar australijskom listu "Herald".

Jedna gruzijska TV stanica emitovala je, marta prošle godine, snimak 130-godišnje žene, dok je godinu dana ranije u Kazahstanu, tokom službenog popisa stanovništva, slučajno otkrivena žena za koju se ispostavilo, kako su javili tamošnji mediji, da je tada imala 130 godina.

U medijima ima podataka da se 120. godini približavaju još i jedna Brazilka i jedna Kubanka.
Najstariji muški stanovnici Zemlje su jedan Amerikanac i jedan Japanac, a obojica su nedavno proslavljali svoj 114. rodjendan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: