Sporedne namene sode bikarbone

Soda-bikarbona neće trajno izlečiti vaše akne, ali ukoliko želite detoksikaciju tela i domaćinstva, ovaj višenamenski proizvod učiniće vaš život lakšim.

Zdravlje

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.06.2011.

06:20

Default images

Naše mame znaju da uz pomoć sode bikarbone hleb može bolje da naraste ili da se mirisi iz frižidera ublaže, ali da vam je neko rekao za njene primene u kozmetici?

Još su stari Egipćani koristili sastojak sličan sodi bikarboni kao sapun. Ova supstanca je antiseptična, deluje protiv gljivica i kao blagi piling. Skinuće sa šolje mrlje od kafe, učiniti vaše zube beljim, a može vam i olakšati bolove u stomaku.

Perite zube sodom-bikarbonom

Mnoge zubne paste već sadrže sastojak na ovoj bazi. Ukoliko želite da izbelite zube i oslobodite se neprijatnog daha, soda-bikarbona je najprirodniji način za to.

Umivajte se sodom bikarbonom

Sva sredstva za piling sadrže grube supstance koje mogu oštetiti površinski sloj kože. Soda bikarbona je odlična za piling, ne samo lica, već i laktova i stopala. Deluje protiv akni, a dobro je i da se pomeša sa medom.

Napravite dezodorans

Pomešajte 10 kafenih kašičica sode bikarbone sa svojim omiljenim esencijalnim uljem i nanosite ispod pazuha.

Tretman protiv akni

Omiljeni domaći recept za akne je glina. Međutim, soda bikarbona je još delotvornija – pomešajte je sa par kapi vode i nanosite direktno na problematično mesto. Videćete da će se brzo isušiti.

Čisti vašu kosu

Ukoliko želite da redukujete upotrebu veštačkih šampona, soda je pravo rešenje. U času mlake vode sipajte kafenu kašičicu ovog magičnog praška. Nakon kvašenja kose, sipajte pripremljenu mešavinu. Pročešljajte je i ispirajte dok ne postane glatka i mekana.

Umiruje stomačne tegobe

Kiselina, gasovi i drugi stomačni problemi nestaju kao rukom odneseni zahvaljujući sodi. Razmutite 1 kafenu kašičicu u šolji tople vode.

Dodatni savet: kotistite sodu bikarbonu umesto sapuna. Otklanja mrtve ćelije i čini kožu mekšom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: