Da vode bude za sve!

Sa australijskog Univerziteta Monaš stiže tehnologija koja bi mogla da reši veliki svetski problem - nedostatak pijaće vode. Džonatan Liou, diplomac pomenutog univerziteta, došao je na ideju kako da se pomogne...

Zdravlje

Izvor: zdravzivot.com

Subota, 16.04.2011.

10:48

Default images

Jednostavnim prečišćivačem vode, na solarnu energiju, tzv. sunčeva lopta (orig. Solarball), može da omogući i do tri litra vode dnevno, tako što uz pomoć solarne energije isparava zagađenu vodu, a zatim je kondenzuje na zidovima, uklanjajući prethodno najveći deo zagađujućih materija iz nje.

Uređaji koji prečišćavaju vodu postoje, ali ostaje da se u njih izvrše potrebna investiranja kako bi se podržala proizvodnja.

Zanimljivo je pomenuti i to da je Solarball napravljen od materijala koji se sasvim mogu reciklirati, u saglasju sa bezbednosnim standardima za hranu i vodu i otporan je na izazovnije sredinske uslove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: