Tretman koji će zameniti vijagru?

Iako se vijagra smatra najpopularnijim tretmanom protiv erektilne disfunkcije- procenjuje se da na svetu 150 miliona ljudi pati od ovog poremećaja- on zapravo samo može da ojača postojeću erekciju, a ne da stvori novu.

Izvor: yahoo

Ponedeljak, 20.04.2015.

10:01

Default images
Foto: Thinkstock

Sada naučnici rade na tretmanu koji ne uključuje lekove već gensku terapiju koja podrazumeva izlaganje plavom svetlu.

U izveštaju koji su objavili prošlog meseca, naučnici su saopštili da su ubrizgali sintetički gen osetljiv na svetlo koji se zove "erektilni optogenetički stimulator" u erektilno tkivo penisa pacova što mu je omogućilo postizanje erekcije nakon samo 37 sekundi izloženosti plavoj svetlosti.

"Ubrizgavanje DNK na zvuči baš najlepše, ali zahvaljujući izuzetno tankim iglama, neće biti bolno," izjavio je naučnik Martin Fusenger.

Što se tiče plave svetlosti koju su koristili istraživači, u pitanju je bila najobičnija lampa koja se koristi za lečenje sezonskih efektivnih poremećaja.

Ukoliko se ovakav tretman i na ljudima pokaže kao uspešan, to bi moglo da potisne upotrebu vijagre, ali ne u potpunosti jer se pokazalo da upotreba vijagre pored izlaganja plavoj svetlosti utiče na duže trajanje erekcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: