Koliko je čista vaša kuća?

Većina ljudi tvrdi da im je kuća čista i uredna. Međutim, novo istraživanje pokazalo je da možda i nemamo pravo da se ponosimo time.

Izvor: Daily Mail

Petak, 19.12.2014.

20:04

Default images

Foto: Wonderlane / Flickr.com

Od 2.000 ispitanika, polovina nedeljama nije promenila posteljinu, a trećina je priznala da ne pere ruke nakon odlaska u toalet, što direktno izaziva širenje bacila po kući.

Jedna britanska firma Rug Doctor takođe je analizirala 30 tepiha i cipela iz nasumično odabranih domova i otkrila da sadrže tragove konjskog izmeta, mokraće lisice, povraćke i katrana, kao i ljudsku i životinjsku dlaku, polen i tragove kože.

Na cipelama su takođe pronađene velike kolonije bakterija i tragovi ljudskog i životinjskog izmeta.

Istraživanje je takođe pokazalo da jedan od deset ispitanika ne pere peškire jednom nedeljno, a isto trliko njihj ne pere ni zube dva puta dnevno.

Svega polovina - 53 odsto - tušira se ili kupa svakog dana. Gotovo trećina vlasnika ljubimaca dozvoljava psima i mačkama da spavaju s njima u krevetu.

Ono što najviše zabrinjava je to što je čak 22 odsto ispitanika barem jednom vodilo ljubav na podu.

Šta mislite, koliko je čista vaša kuća?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: