SZO preporučila zabranu e-cigareta

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) danas je preporučila vlastima da zabrane prodaju elektronskih e-cigareta maloletnicima, ocenjujući da njihovo konzumiranje može da predstavlja "veliku opasnost" po tinejdžere.

Izvor: B92

Utorak, 26.08.2014.

17:25

Default images

"Ukratko, postojeći podaci pokazuju da ono što izbacuju e-inhalatori nikotina, a čiji su elektronske cigarete najčešće korišćen prototip, nije samo vodena para kako se često ističe u marketinškom predstavljanju tih proizvoda, dok korišćenje tih uređaja, takođe, predstavlja veliku opasnost po tinejdžere i fetuse", saopštila je SZO.

Stručnjaci su se izjasnili i za zabranu korišćenja tih elektronskih nikotinskih inhalatora na zatvorenim javnim mestima, pre svega tamo gde je zabranjeno pušenje klasičnih cigareta, dok ne bude dokazano da para koja se izdiše nije štetna za druge osobe koje se nalaze u okolini, navedeno je u dokumentu koji je danas objavila SZO.

Organizacija, takođe, traži od vlada da uklone skoro svuda automate za distribuciju e-cigareta, objavljeno je danas na veb sajtu lepoint.fr.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: