Jabuka je afrodizijak za žene

Istraživanje u Italiji pokazalo je da su žene koje svakodnevno jedu jabuke mnogo zadovoljnije u seksu, a za to su zaslužni polifenoli i antioksidansi koji povećavaju osetljivost

Izvor: Izvor: M. J. / Veèernje novosti

Subota, 16.08.2014.

08:37

Default images

Da jedna jabuka dnevno čuva zdravlje, sigurno ste već čuli, ali da li znate da ovo voće utiče i na kvalitet seksualnog života?

Ona je ključna za „vruće igre“ u krevetu - pokazalo je italijansko istraživanje koje je obuhvatilo 730 žena, starosnog doba od 18. do 43.

Prema dnevnoj konzumaciji jabuka, ispitanice su podeljene u dve grupe. U prvoj, dame su svakodnevno jele minimum jednu jabuku, ponekad i više, dok su ih one iz druge grupe unosile povremeno.

Pripadnice nežnijeg pola koje su se sladile jednom do dve jabuke dnevno, bile su mnogo zadovoljnije u seksu - pokazali su rezultati.

Za to su, tvrde naučnici, zaslužni polifenoli i antioksidansi iz ovog voća, koji znatno poboljšavaju cirkulaciju krvi u ženskim genitalnim organima, što omogućava bolju lubrikaciju, povećanu osetljivost i, naravno, bolje orgazme.

Osim toga, jabuke su bogate flavonoidom koji je sličan ženskom polnom hormonu estradiolu, što takođe igra važnu ulogu u seksualnom uzbuđenju.

Izvor: Večernje novosti
Foto: NeoGaboX / Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: