Da li je vaša veš mašina "rasadnik" bakterija?

Ukoliko je ne koristite pravilno, mašina za veš može biti pravi magnet za bakterije i buđ, upozoravaju nemački stručnjaci.

Izvor: Index.hr

Nedelja, 27.07.2014.

10:26

Default images

Foto: m01229 / Flickr.com

Nakon uklanjanja opranog veša iz mašine, većina korisnika zatvori vrata i fioku za doziranje praška za veš, što je pogrešno.

"U mašinama za veš uvek ostane malo vode", objašnjava Klaudija Oberašer i dodaje - gde je vlaga tu su i dobri uslovi za rast mikroba.

Zato se preporučuje da se vrata ostave otvorena, kao i posuda za doziranje praška, kako bi se osušili na vazduhu.

Ona dodaje da vredi i povremeno izvući posudicu za prašak kako bi se pregledao kanal za vodu iza nje.

"Materije od kojih se proizvodi prašak su biorazgradive što ih čini dobrim izvorom hrane za bakterije i buđi. Oni mogu stvoriti sluzave tragove i crne mrlje", kaže Bernd Glasl iz nemačkog udruženja za kozmetičke i sanitarne priozivode (IKW).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: