"Dojila sam sina do pete godine"

Jedna majka iz Velike Britanije se ne stidi da kaže kako je svog sina dojila do pete godine, iako su je svi u njenom okruženju "gledali s užasom".

Izvor: Daily Mail

Subota, 26.04.2014.

13:27

Default images

Katriona Rivs kaže da je njen najstariji sin Džordž sisao sve dok sam nije odlučio da mu je dosta, a to se dogodilo u njegovoj petoj godini.

Rivs (40) priznaje da mališanu rekla da je prerastao dojenje, ali da ga je pustila da sam odluči da prestane da sisa, što se desilo kada je shvatio da njeno mleko "više nema ukus sendviča sa džemom i čokoladnog mleka".

"Mnogo smo razgovarali od tome, još od njegove treće godine. Rekla sam mu da je to njegova odluka, ali da to njegovi vršnjaci više ne rade. Nisam želela da se oseća nenormalno, ali nisam želela ni da ga primoravam na bilo šta", kaže ona.

Rivs je odlučila da svoja iskustva podeli s javnošću pošto je na televiziji gledala ženu iz Berkšira koja još doji svoju petogodišnju kćer.

"Videla sam da se ljudi zgražavaju na tu ideju, ali mislim da bi to trebalo da bude prihvaćeno i da u tome nema ničeg lošeg", kaže Rivs.

Prema preporukama Svetske zdravstvene organizacije, žene bi decu trebalo da doje do šestog meseca života.

Mnogi stručnjaci, međutim, tvrde da od majčinog mleka nema bolje hrane za dete i da što ga mališani duže piju, tim bolje.

Dojenje nosi brojne prednosti i za majku i za dete, budući da se bebe tako štite od infekcija, ali i prekomerne težine.

Takođe, žene imaju manje šanse da se ugoje dok doje.

Proces dojenja takođe predstavlja snažnu fizičku i emocionalnu vezu između majke i deteta.

Do kad ste vi dojili vaše dete?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: