Banana za početak dana

Japanski nutricionista Hitoši Vatanabe predlaže onima koji žele da smršaju, da ujutru prvo pojedu bananu i popiju čašu čiste vode koja ima sobnu temperaturu.

Izvor: Izvor: Ž. D. / Veèernje novosti

Subota, 05.04.2014.

11:58

Default images

Kasnije možete da uobičajeno doručkujete, užinate, ručate i večerate, ali ako se opredelite za ovu dijetu, zabranjeno je konzumiranje alkohola, sladoleda i deserta posle večere. Najvažnije je da se uz svaki obrok popije čaša vode koja ima sobnu temperaturu, tvrdi ovaj stručnjak.

Iako je njegova dijeta za kratko vreme stekla ogromnu popularnost, nutricionisti širom sveta ističu da nije čudotvorna. Istina, banana i voda za doručak pomažu da se ubrza metabolizam, a takav obrok je i niskokaloričan.U zavisnosti od vrste, ovo voće sadrži od 72 do 135 kalorija, 10 do 20 grama šećera, svega dva do četiri grama celuloze, zbog čega se brzo javlja osećaj gladi.

Protivnici Vatanabeove dijete tvrde da ni ideja da se za ručak, večeru ili užinu jede sve što poželite, nije dobar recept za gubljenje kilograma, a najviše mu zameraju što ne insistira na pojačanoj fizičkoj aktivnosti tokom posebnog režima ishrane.

Većina nutricionista stalno ističe da je mršavljenje moguće samo u kombinaciji sa angažovanjem mišića, kao i da mora da se strogo kontroliše unos kalorija i kombinuju namirnice kako bi masnoće brže sagorevale.

Oni su preporučili poklonicima dijete japanskog stručnjaka da, umesto da pojedu bananu, pripreme ukusan i zdrav frape od ovog voća, koji ima svega 150 kalorija i 12 g proteina, a znatno duže drži osećaj sitosti. U blenderu ispasirajte bananu sa nekoliko kockica leda i šoljom jogurta.

Izvor: Večernje novosti

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: