Zepter poklanja 5.000 prečišćivača za vodu

Zagađena voda ugrožava zdravlje i život! 5.000 prečišćivača za vodu dajemo besplatno na korišćenje 3 meseca.

Izvor: B92

Utorak, 15.10.2013.

10:55

Default images

Kako postupamo s vodom?

Voda je izvor života i preduslov za optimalno funkcionisanje organizma. Za sve funkcije našeg organizma potrebna je voda. koja čini dve trećine našeg tela. Voda se kompletno obnavlja u organizmu svakih pet do deset dana. Da bi se taj proces obavio, potrebno je uneti 1,5 do 2 litre vode dnevno.

Kako postupamo s vodom?
Od ukupne količine vode na zemlji, samo je 0,03% iskoristivo za ljudske potrebe.
Pa ipak, više od 2 miliona tona raznih zagađivača svakodnevno dospeva u vodu koju koristimo.
Reke, jezera, mora… postali su prava odlagališta otpadnih voda, industrijskog i farmaceutskog otpada, fekalija, nafte i naftnih derivata, teških metala, pesticida, herbicida i brojnih drugih toksičnih materija. Sve to odlazi u podzemlje ili vodotokove i zagađuje sama izvorišta vode.

Šta zapravo pijemo svakodnevno? Budite svesni! Budite oprezni!
Jeste li znali da će voda na putu do naših slavina, u manjoj ili većoj meri, otopiti gotovo sve na šta naiđe, sve dok ne postigne zasićenje. U vodi za piće pronađeno je više od 800 zagađivača - hemikalija, a 129 od njih je izuzetno opasno po zdravlje. Ipak, EPA (Environmental Protection Agency) zahteva da se vodovodi testiraju na samo 14 od 129 navedenih hemikalija. Tih 14 materija po zakonu se prate i kod nas u okviru testiranja zdravstvene ispravnosti vode i to samo na mestima gde voda odlazi, znači gde je, prema propisima “čista”. Na putu do naše slavine vodu zagađuju stare vodovodne mreže, kojima voda prolazi kroz zastarele olovne ili bakarne cevi.

Šta je sve moguće pronaći u čaši vode?

1. Teške metale: olovo, aluminijum, živa, arsen, kadmijum

Olovo je najčešće pronađeni teški metal u vodi za piće. U mnogim starijim naseljima voda teče kroz olovne cevi, konstatno upijajući ovaj otrovni metal. Olovo može oštetiti reproduktivni i centralni nervni sistem, povećati krvni pritisak i oštetiti sluh. Teži slučajevi izloženosti izazivaju anemiju i oštećenje bubrega. Olovo se povezuje s problemima u ponašanju i sa zakržljalim rastom.
Živa je teški metal koji se taloži u organizmu. Može se naći u vodi u područjima gde je razvijena poljoprivreda pa su živinim zagađenjem pogođeni seoski bunari. Trovanje živom izaziva kožne probleme, unutrašnja krvarenja, gubitak zuba, oštećenje jetre i bubrega.

Arsen u ljudskom telu dokazano uzrokuje patološke promene na koži i krvnim sudovima, visok krvni pritisak, dijabetis, periferne neuropatije, karcinom kože, karcinom unutašnjih organa i bešike, spontane pobačaje.

2. Zagađenja vode herbicidima, pesticidima, trihalometanima i ostalim materijama nastalim reakcijom hlora i organskih materija u vodi izuzetno su opasna, a neka su dokazano kancerogena.
3. Virusi i bakterije, npr. Escherichia coli, salmonela i paraziti-ciste, kao što su kriptosporidija i giardia, uzrokuju teška oboljenja, čak i smrt. Prisustvo hlora ne uklanja neke od navedenih bakterija, posebno ciste. Posledice su: tifus, dizenterija, kolera, hepatitis, paraliza, meningitis, dijareja. Osim navedenih zagađenja, dodatno na zdravlje utiče povećana tvrdoća vode kao i korišćenje hemikalija pri obradi vode.

Da li je voda koju pijete tvrda?
Tvrda voda sadrži neorganske minerale kalcijum i magnezijum. Njihovo prisustvo u vodi vidi se na zidovima posuđa nakon što voda ispari. Kalcijum iz vode koju pijemo osnovni je sastojak lepka i cementa. U pećinama formira stalaktite - kap po kap. Isto tako se taloži i u ljudskim venama. Kalcijumov karbonat iz vode za piće dovodi do otvrdnjavanja i začepljenja arterija. Tvrda voda oštećuje organizam taložeći kalcijum i magnezijum na zidove naših krvnih sudova, na kosti i zglobove, u bubrezima i žuči, moždanim ćelijama. Količine mineralnih naslaga u telu čoveka starosti od 70 godina koji pije litar vode dnevno znače ukupni životni unos 90-136 kg kamenca - nenorganskog kalcijuma , magnezijuma i drugih mineralnih naslaga koje telo ne može da iskoristi. Deo od tih 90-136 kg telo će izlučiti, ali će deo kamenca ostati u telu.

Hemikalije koje se koriste u procesu obrade vode za piće - otrov u našim slavinama
Po zdravlje su najopasnije posledice korišćenja hlora, aluminijum sulfata i natrijum fluorida. HLOR se više od sto godina dodaje radi "pročišćavanja" vode. Mnogi ugledni doktori i naučni radnici došli su do istih zaključaka – hlorisana voda uzrokuje rak. Posebno kada se apsorbuje kroz kožu. Hlor je u gasovitom stanju korišćen kao bojni otrov za vreme I svetskog rata. TRIHALOMETANI su opasni kancerogeni nusprodukti, bez ukusa i mirisa, koji nastaju hlorisanjem vode. FLUOR je jedan od najmoćnijih otrova koje čovek poznaje. Pa ipak natrijum fluorid koristi se u vodovodima do gustine i od 1,2 čestice na milion. Isti takav natrijum fluorid, ali u većoj koncentraciji, upotrebljava se kao pesticid i za trovanje buba švaba i pacova.

Štetni učinci pojedinih hemijskih elemenata i u vodi na ljudsko zdravlje mogu se pokazati u roku od 24-48 h, dok je kod nekih za to potrebno 5 do 40 godina. Posledice kontaminirane vode mogu biti trajne, često i sa tragičnim ishodom!
Kako se najčešće štitimo od zagađene vode? Flaširanom vodom?!

Flaširana voda je čak dve hiljade puta skuplja, a nije nimalo zdravija. Često je flaširana voda, zapravo, samo filtrirana voda iz slavine. U plastičnoj ambalaži voda provede i nekoliko nedelja ili meseci. Plastična ambalaža otpušta u vodu na hiljade raznih hemikalija, a među njima su uz neke kancerogene sastojke i teški metal antimon i hemijsku materiju EPA, koji ometaju ili usporavaju rad hormona. Zbog ogromne potrošnje nafte za proizvodnju plastičnih flaša i neadekvatnog odlaganja i uklanjanja ove ambalaže, flaširana voda predstavlja apsolutnu ekološku katastrofu.

Postoji li efikasno rešenje ovog problema? Da! Zepter Vam daje 5.000 prečišćivača za vodu besplatno na korišćenje 3 meseca!!

Edel Wasser je siguran i jednostavan sistem za prečišćavanje vode koji koristi obrnutu osmozu i sistem filtriranja u 5 koraka, što je najefikasniji način prečišćavanja vode.

Edel Wasser Pruža Vama i Vašoj porodici pitku, filtriranu vodu, bez nečistoća.

Ova akcija je ograničena na 5000 uređaja! Požurite.

Samo pozovite 011 311 3233 ili pišite na e-mail adresu: info@zepter.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: