I hamburger u programu dijete?

Brojke jasno pokazuju – čak ni pet hamburgera nedeljno ne ugrožava ženski vitak struk! Naravno, ne bez začkoljice. Uslov da se i otarasite nekog suvišnog kilograma je da ostanete dosledne režimu koji podrazumeva dva dana nedeljno isključivo zdrave hrane, ali u okviru samo 600 kalorija.

Izvor: Izvor: rts.rs

Nedelja, 09.09.2012.

10:38

Default images

U cilju smanjenja rizika od raka, britanski Centar za prevenciju sproveo je istraživanje radi utvrđivanja veze između gojaznosti kod žena i rizika od raka dojke.

Dvema grupama ispitanica određen je potpuno suprotan režim ishrane radi smanjenja kilograma.

Prva grupa jela je šta god poželi pet dana nedeljno, ali je dva dana morala da se pridržava ograničenja od 600 kalorija dnevno, unetih preko zdrave hrane – pretežno obranog jogurta, povrća, ili niskokaloričnih napitaka.

Druga grupa je bila podvrgnuta klasičnom dijetetskom režimu, koji se odnosio na strogu kontrolu unosa od najviše 1.500 kalorija dnevno. Ishrana je bila bazirana na mediteranskom tipu, što podrazumeva pretežno grilovano meso i ribu uz sveže povrće i voće.

Niko se nije nadao dobijenim rezultatima koji su pokazali da su nakon šest meseci obe grupe izgubile podjednak broj kilograma, i to skoro sedam!

Dva dana jedno, pet dana drugo...
Međutim, ono što je bilo najveće otkrovenje je činjenica da je mnogo veći procenat žena ostao dosledan dvodnevnom nedeljnom dijetalnom režimu, nego regularnoj dijetalnoj ishrani tokom čitavog perioda.

Čak 44 odsto ispitanica je ispratilo dijetalni režim do kraja ukoliko je restrikcija u ishrani podrazumevala dva dana, dok je samo 32 odsto bilo u stanju da izdrži klasičnu mediteransku dijetu.

Ostali procentualni udeo žena je prekinuo dijetu.

Foto: freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: