Život bez naočara

Danas je lasersko korigovanje dioptrije realnost. Uz brojne informacije o uspešnosti ove metode retko se pominje da li ima komplikacija i ko nije kandidat za ovu intervenciju.

LaserFocus - Centar za mikrohirurgiju oka

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.10.2011.

09:00

Default images

Laserska savremena tehnologija i dobar odabir iskusnog hirurga garancija su pouzdanog i uspešnog uklanjanja ili smanjenja dioptrije. Više od 30 miliona ljudi u svetu podvrglo se laserskom korigovanju kratkovidosti, dalekovidosti i astigmatizma. Njihova iskustva unazad dvadeset godina svedoče da su napravili pravi izbor za život bez naočara. U više od 99 odsto slučajeva su prezadovoljni i nema komplikacija.

Mada je sama intervencija od oko 2 sekunde po dioptriji izuzetno brza i sofisticirana, čitava priprema je studiozna i detaljna. Pravilna procena i izbor najbolje strategije za rešavanje problema dioptrije su najbitniji.
Nedovoljna obaveštenost je najčešći razlog razočarenja pacijenata u rezultate refraktivne intervencije. Normalna vidna oštrina postiže se kod najvećeg broja operisanih. Ipak mali rizici postoje, a najveći broj njih bitno ne utiču na vid. Najčešće su to privremena zablještenja i osećaj suvog oka. Ozbiljne komplikacije su izuzetno retke. Infekcije se mogu javiti u istom procentu kao kod osoba koje nose kontaktna sočiva.

Broj i ozbiljnost komplikacija se izuzetno smanjuju iskustvom hirurga, koji ume da prema pacijentu odabere i primeni najbolje tehnologije i ispravnu hiruršku tehniku. Preporuke za izbor lekara su broj urađenih intervencija, iskustvo u datoj oblasti, praćenje i razvoj novih tehnologija, te naučne i edukativne aktivnosti.

Laserska korekcija vida je po pacijanta jednostavan, bezbolan i brz put da se oslobodi naočara ili sočiva, a pravilan izbor hirurga to i omogućava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: