Deformacija srca

Imam 66 godina, zbog dugogodišnjeg visokog pritiska i uzimanja terapije, došlo je izgleda do blage deformacije srca. Posumnjalo se na to zbog otoka na zglobovima nogu, od kolena naniže. Na koronarografiji nije utvrđeno nikakvo začepljenje, a i ultrazvuk je pokazao b.o. stanje. Bio sam i hospitalizovan radi ispitivanja, te dobio kao terapiju 5-6 lekova i situacija se relativno popravila. Ovo je sve bio uvod zbog čega se javljam.

Poslednjih dana, kad se probudim u toku noći i kad hoću ponovo da zaspim, kao da mi nedostaje vazduha te počinjem ubrzano da dišem. Nekad uspem da zaspim, a više puta i ne. Tako ustanem, odnosno u stojećem i sedećem položaju tih tegoba nema. Nisam u mogućnosti da odem do lekara koji je poceo ovu terapiju, van zemlje sam.

Izvor: B92

Sreda, 15.09.2010.

11:42

Default images

Da bi se dao precizan odgovor o uzroku tegoba koje opisujete u svom pismu, neophodan je pregled kardiologa. S obzirom da ste trenutno van zemlje, savetujem da pomoć potražite u mestu trenutnog boravka.

Dr Goran Popović, specijalista interne medicine- kardiolog
Dom zdravlja "Dr Ristić"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: