Top-modeli svoj izgled duguju ovoj vrsti vežbanja

Iako svetski top-modeli na svom izgledu prvenstveno mogu da zahvale dobroj genetici, on je rezultat i predanog rada. Njihov trener sada otkriva tajnu izvajanog tela.

Izvor: Daily Mail

Petak, 20.10.2017.

12:59

Default images
Foto: Gettyimages

Možda mislite da se manekenke poput "Viktorijinih anđela" podvrgavaju surovim treninzima, ali to ipak nije slučaj.

Njihov trener Majkl Blauner kaže da "Anđeli" svoj izgled duguju prvenstveno kardio-aktivnostima niskog intenziteta (LISS) koje, prema mišljenju ovog fitnes stručnjaka iz Nju Džersija, najbolje sagorevaju masne naslage.

"U teoriji, dugo izvođenje kardio-vežbi niskog intenziteta smatra se najboljom vrstom aerobne aktivnosti za mršavljenje", rekao je on za Popsugar.

"Na taj način pristupate nataloženim mastima mnogo efikasnije."

Neki stručnjaci, međutim, smatraju da je ključ mršavljenja u treninzima koji kombinuju vežbe visokog i niskog intenziteta, kakvi su HIIT treninzi. Oni podrazumevaju smenjvanje kratkih perioda intenzivnog eksplozivnog izvođenja neke vežbe i aktivnog odmora.

Međutim, LISS uključuje laganu kardio-aktivnost koja se izvodi na 50 do 60 odsto vašeg maksimalnog broja otkucaja srca u minuti i to konstantno.

Takav tip vežbanja traje duže - od 30 do 60 minuta.

U LISS aktivnosti spadaju šetnja, plivanje, vožnja bicikla i sve druge opuštenije aerobne aktivnosti.

Ovakav tip vežbanja ne može da zameni vežbe snage, ali je superioran u odnosu na sve druge kardio-vežbe, smatra Majkl.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: