Koren jedne biljke pomaže kod izbacivanja šlajma

Ovaj napitak bi trebali piti i pušači i nepušači kako bi izbacili toksine iz pluća.

Zdravlje

Izvor: Novosti

Petak, 15.10.2021.

14:53

Default images
Foto:Shutterstock/Nedim Bajramovic

Prirodan napitak koji će vam pomoći da izbacite uporan šlajm. Svi sastojci su dobro poznati po antiupalnim i antibakterijskim dejstvima.

Uporan kašalj karakterističan je simptom bakterijskih ili virusnih infekcija disajnih organa, koje prati i gusti sekret u grlu, sinusima i plućima, koji je zalepljen za zidove naših bronhija pa se vrlo teško izbacuje.

Napitak na bazi belog sleza

Čaj od belog sleza za izbacivanje šlajma kod odraslih

Preliti kašiku usitnjenog korena belog sleza sa 2 dl hladne vode i ostaviti poklopljeno da odstoji 6 do 8 sati, a zatim procediti i piti u manjim gutljajima. Ovako pripremljen čaj za iskašljavanje šlajma, pijte do dva puta dnevno i to bez šećera i rezultati neće izostati. Beli slez, žalfija i lan za izbacivanje šlajma kod dece

Pomešati po kašiku korena belog sleza, kašiku lanenog semena i kašiku suve žalfije. Sipati 2,5 decilitra vode u šerpu, pa dodati 100 g žutog šećera. Kada se šećer otopi, dodati mešavinu biljaka i jedan limun dobro opran i sečen na kriške. Kuvati na umerenoj temperaturi 15 minuta, a zatim skloniti sa vatre i procediti. Uzimati kašičicu sirupa 4 puta na dan sve dok se ne oseti poboljšanje. Sirup za iskašljavanje šlajma je najbolje čuvati u frižideru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: