Ruska vakcina "made in": Indija, Brazil, Južna Koreja, Kina...

Ruska vakcina protiv koronavirusa "sputnjik V" proizvodiće se u Indiji, Brazilu, Južnoj Koreji i Kini, najavio je u ponedeljak generalni direktor Ruskog fonda za direktne investicije (RDIF) Kiril Dmitrijev.

Zdravlje

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 19.10.2020.

18:01

Ruska vakcina
Ilustracija: Deposit photos/stalnyk

"Potvrđujemo da ćemo moći da u decembru isporučimo velike količine. Proizvodićemo (vakcinu) u Indiji, Brazilu, Koreji, Kini i u još jednoj zemlji", rekao je Dmitrijev na jednoj onlajn konferenciji, a prenosi TAS.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ranije u ponedeljak je rekao da je vakcina "sputnjik V" aktivno promovisana na svetskim tržištima, nakon čega je tražnja za njom porasla.

On je rekao i da vakcinu na međunarodnom planu promoviše Ruski fond za direktna ulaganja (RDIF), da su u tome veoma uspešni, kao i da je stigao veliki broj zahteva za vakcinu.

Rusija je 11. avgusta saopštila da je registrovala vakcinu protiv koronavirusa "sputnjik V" koju razvija istraživački centar Gamaleja pri Ministarstvu zdravlja, kao i da su klinička testiranja uspešno završena u junu i julu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: