Crno vino pomaže u zaštiti od štetnih bakterija, ipak ne treba preterivati

Crno vino pomaže u zaštiti od štetnih bakterija kao što su ešerihija koli i listerija, pokazalo je američko istraživanje sa Univerziteta u Misuriju. Istovremeno ih uništava i sprečava da se razmnože.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 04.08.2020.

13:09

Crno vino pomaže u zaštiti od štetnih bakterija, ipak ne treba preterivati
Foto: Depositphotos/papa42

Od svih vina, najdelotvornije su se pokazali “kaberne”, “merlo” i “pino noar”, naglasila je profesor dr Azlin Mustafa, vođa stručnog tima istraživača.

Sastojci u opni grožđa pomažu biljci da se odbrani od raznih bolesti, a kada dospeju u vino, na isti način štite i ljude od bakterija. Efekat je isti čak i kada se razblaži, piše portal Stvar ukusa.

Međutim, s vinom ne treba preterivati. Dovoljno je da žene dnevno popiju jednu čašu crnog vina, a muškarci dve – ističe dr Mustafa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: