Koža pamti sve: Evo kako treba zimi da negujete ovaj najveći organ na telu VIDEO

Koža je, kažu stručnjaci, ogledalo zdravlja. Znači li to da smo zimi bolesni, jer nam je koža suva, ispucala i peruta se?

Zdravlje

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.01.2020.

12:30

Koža pamti sve: Evo kako treba zimi da negujete ovaj najveći organ na telu VIDEO
Ilustracija/Foto: IgorVetushko/depositphotos

Zašto se to dešava, kako da negujemo lice i telo, treba li tokom hladnih dana obavezno da nosimo rukavice, da li je zima idealno vreme za estetske i laserske tretmane kako bi nam koža bila lepša na proleće?

"Suva i dehidrirana koža otvorena je za prodor antigena, supstanci, koje mogu da naprave ekcem. Za ljude koji imaju takav problem je to normalno u ovo doba godine. To je za njih i pojačano, jer hladnoća dodatno pravi problem, odnosno isušuje kožu", rekla je gostujući u "Jutru" na TV Prvoj doc.dr Jelena Stojković Filipović, dermatolog.

Ona za problem suve kože preporučuje uljane kupke, odnosno uljane gelove za tuširanje, jer su u tim preparatima, kako navodi, izbalansirane upravo supstance koje će omogućavati da se koža manje suši.

Pogledajte više u video-snimmku:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

11 h

Podeli: