Mnogi ovo rade gotovo svaki dan, a to oštećuje sluh VIDEO

Čak 33.000 srednjoškolaca u Srbiji ima probleme sa sluhom. Stručnjaci za to okrivljuju glasnu muziku, igrice sa zvučnim efektima i naravno slušalice.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 22.10.2019.

12:46

Mnogi ovo rade gotovo svaki dan, a to oštećuje sluh VIDEO
Foto: Rawpixel/Depositphotos

A gotovo da ne možete da vidite tinejdžera na ulici ili u kući koji na glavi ne nosi slušalice. O tome koliko decibela oštećuje sluh, šta znači zujanje u ušima i koje su sve infekcije moguće zbog korišćenja bubica, u "Jutru" na TV Prvoj je govorio prof. dr Nenad Arsović, direktor Klinike za ORL Kliničkog centra Srbije.

"Tačno je da veliki broj dece ima oštećenje sluha, pitanje je zbog čega je došlo to takvog oštećenja. Jedan od faktora jeste slušanje muzike na slušalicama, odlazak u klubove, gde su zvuci visokog intenziteta", rekao je on.

Savetuje da kada idu na mesta na kojima je glasna muzika - stoje dalje od zvučnika.
Šta još savetuje ovaj doktor pogledajte u video-snimku:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: