I dalje vas ujedaju! Evo rešenja da ih se otarasite

Nema čoveka koji se ovih dana nije požalio na ujed komarca. Ovi insekti nam sve više smetaju, čine nas nervoznim, a svrab, otok i bol od ujeda čine nepodnošljivim.

Zdravlje

Izvor: B92, brightside

Petak, 21.06.2019.

11:34

I dalje vas ujedaju! Evo rešenja da ih se otarasite
Foto: depositphoto/chungking

Zato vam dajemo nekoliko saveta kako da se rešite ovih dosadnih insekata.

Prema pisanju "Brajt sajda" (BrightSide), ovi mirisi teraju komarce odmah.

Vanila u prahu

Puder od vanile pomešajte sa losionom za bebe u razmeri 1 prema 10 i nanesite ga na kožu. Takođe možete da rastopite vanilin prah u vodi i onda prskate na kožu i odeću.

Eterična ulja bosiljka i eukaliptusa

Eterična ulja anisa, klinčića, bosiljka i eukaliptusa mogu da uplaše komarce ako na kožu nanesete razređeno ulje (5-10 kapi po čaši vode) ili ih poprskate na izvor topline poput aroma-lampe. Takođe možete da umočite vatu u ulje i stavite je na dasku prozora.
Foto: depositphotos/dabjola
Cvet zove

U prostoriju stavite grančice sa zove, a miris bi trebalo da otera komarce. Ali zbog snažnog mirisa ne bi trebalo da stavljate grančice u spavaću sobu dok u njoj spavate.

Miris kedrovog ulja ne tera samo komarce nego i muve.

Žalfija

Prokuvajte grančice žalfije u vodi, zatim ih ostavite da se ohlade oko pola sata i umijte se u tome. To bi trebalo da odbije komarce od vašeg lica.

Ulje, šampon i sirće

"Brajt sajd" predlaže recept koji bi trebalo momentalno da otera komarce iz vašeg doma. Pomešajte obično ulje koje koristite u kuhinji, šampon i sirće (u jednakim količinama). Dobro promešajte dok ne zapeni. Izlijte to u neku posudu i ostavite je otvorenu u prostoriji.

Ovaj recept nema jak miris pa ga vi nećete ni osetiti, a komarcima neće biti baš privlačan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: