Besplatan pregled kože 13. maja u 49 zdravstvenih ustanova

Udruženje dermatovenerologa Srbije, u okviru kampanje Evromelanom, organizuje besplatne preglede građana 13. maja u 24 grada Srbije i u 49 državnih i privatnih zdravstvenih ustanova, saopštilo je to Udruženje.

Zdravlje

Izvor: Tanjug

Nedelja, 21.04.2019.

15:04

Default images
Foto: evgenyatamandepositphotos.com

U saradnji sa Inovacionim centrom Elektrotehničkog fakulteta napravljena je veb-aplikacija sa upitnikom koji otkriva osobe koje imaju povišen rizik za nastanak raka kože i usmerava ih na zakazivanje besplatnog pregleda 13. maja, u jednoj od dermatoloških ustanova širom Srbije.

Od 22. aprila do 3. maja zakazivanje pregleda biće moguće putem veb-stranice www.euromelanoma.org/serbia, a od 6. do 8. maja od osam do 20 časova na broj 0800 222 888.

Kampanja Evromelanom je zvanična medijska kampanja Evropskog udruženja za dermatološku onkologiju i Evropske akademije za dermatologiju i venerologiju, a sprovodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Srbije.

Usmerena je na podizanje svesti o zaštiti kože od UV zračenja i na rano otkrivanje melanoma i drugih oblika raka kože, a moto ovogodišnje kampanje je "Borba sa rakom kože počinje u tvojoj glavi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: