Oko 13.000 građana bilo na besplatnom preventivnom pregledu

U okviru akcije besplatnih preventivnih pregleda koju organizuje Ministarstvo zdravlja u nedelju do 16 časova u više od 100 zdravstvenih ustanova širom zemlje pregledano je 12.754 građana Srbije, saopštilo je Ministarstvo.

Zdravlje

Izvor: Beta

Ponedeljak, 24.09.2018.

10:06

Default images
Foto TANJUG / DUSAN ANICIC

U saopštenju se navodi da je to za 2.500 građana više nego u toku prethodnog dana akcije, održane u maju.

Građani Srbije, sa ili bez zdravstvenog osiguranja, u nedelju su bili u mogućnosti da bez zakazivanja urade tumor markere jajnika i prostate, provere pritisak i krvnu sliku i urade EKG.

"Visok odziv građana još jedna je potvrda značaja ove akcije, ali i unapređenja javne svesti o prevenciji kao najefikasnijem načinu brige o sopstvenom zdravlju", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo zdravlja je pozvalo sve građane da iskoriste priliku i obave besplatne preventivne preglede, i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.

Svi preventivni pregledi koje nadležno Ministarstvo bude organizovalo do kraja 2018. godine biće deo kampanje "Rak je izlečiv" koja se sprovodi u saradnji sa Javnom medijskom ustanovom RTS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: