Ove stvari nikada ne biste smeli da delite sa drugima

Postoje stvari koje nikada ni s kim ne smete da delite jer ćete u suprotnom ugroziti zdravlje.

Zdravlje

Izvor: Tportal

Nedelja, 20.10.2013.

08:50

Default images

Znate li da neke stvari ne smete da delite sa drugima? Reč je o onim stvarima koje dolaze u dodir s osetljivim mestima tela pa bi lako mogle prenositi bakterije. Evo koje su to stvari.

Sapun

Uprkos verovanju da se sapun sam čisti i dezinfikuje, naučnici savetuju da to bude samo vaše sredstvo za higijenu. Zašto? Zato što se putem sapuna mogu preneti bakterije pa neka onda na njemu budu samo vaše.

Šeširi, kape, šubare, kacige, četke i češljevi za kosu

Sve što stavljate na glavu nikada ni s kim ne smete da delite. To uključuje i posteljinu koja vam dodiruje lice i glavu. Važno je da ti predmeti budu samo vaši, jer je to zdravo i higijenski.

Antiperspirant

Možda sprečavaju znojenje i loš miris, ali ne sadrže sastojke koji bi ubijali potencijalno opasne bakterije. Upravo zato ne smete da delite roll-on antiperspirante. A nemojte zaboraviti ni da je područje pazuha vrlo osetljivo.

Pribor za nokte

Grickalice pa i same lakove za nokte nikada ne delite s prijateljicama. Na takvom se priboru bakterije lako skupljaju, a infekcije brzo šire. Pribor za nokte mora ući u kategoriju stvari koje su samo vaše.

Šminka

Puder, korektor, maskara, senka, rumenilo, ruž, sjaj, olovka… Ništa, ali baš ništa od šminke ne smete da delite sa drugima, jer svi ti proizvodi idu na lice, a koža lica izuzetno je osetljiva. Dakle, ne pozajmljujte nikada nikome šminku.

Četkice za zube

Da li je ikome ikada palo na pamet da deli četkicu za zube? Nikada to ne smete učiniti.

Minđuše, slušalice

Uši su vrlo osetljive, a na minđušama i slušalicama lako se skupljaju potencijalno opasne bakterije. Minđušama se možete lako ubosti i probiti kožu do krvi, a bakterije se onda lako šire dalje. Gledajte da minđuše i slušalice, posebno one koje se stavljaju baš u uši, čuvate samo za sebe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: