Pampers Premium Care i B92 nagradili tri mame

Prošle nedelje Pampers i B92 objavili su konkurs za najlepšu priču na temu “Iskrena ispovest mama o odgajanju dece”.

Izvor: B92

Utorak, 07.06.2016.

14:06

Default images

Srećne dobitnice konkursa su Marija iz Kragujevca, Zorana iz Beograda i Dragana iz Novog Sada, koje su osvojile po jedno pakovanje Pampers Premium Care pelena.

Novi Pampers Premium Care sa 5 zvezdica kada je reč o zaštiti kože, je sačinjen od naših najkvalitetnijih materijala, koji su svilenkasto mekani, poput milovanja kože vaše bebe.

Spoljašnji sloj omogućava neprestanu cirkulaciju vazduha, tako da bebina koža može osetiti sve vaše dodire a rastegljivi pojas oko sturak obavija vašu bebu ljubavlju.

Pampers zna da čak i najizvrsnija mekoća ne znači ništa bez zaštiti od vlažnosti, zbog čega je Pampers i obezbedio 12 sati zaštite.

Novi Pampers Premium Care je prva pelena koja poseduje Pampers magični upijajući sloj koji ravnomerno raspoređuje vlagu. Dok, indikator vlažnosti upućuje na presvlačenje pelene, kako bi beba mogla da nastavi sa uživanjem u vašoj ljubavi

Nagrađene priče

"U trudnoći, ali i u prvim danima provedenim sa bebom izluđivale su me priče mama koje su fit, bez suvišnih kilograma, stomaka, koje stižu sve – i ručak na koji bi im Džejmi Oliver pozavideo i da provode vreme sa bebom i da popiju kafu sa drugaricom. Možda takve mame i postoje. Stvarnost je drugačija. Kilograma 10 viška, naučila da ništa više ne planiram, jer bebac diktira vreme. Mislila sam da umem da upravljam prioritetima i svojim vremenom sve dok beba nije stigla.

Dobila sam malog, preslatkog diktatora i sve je prioritet i mora sad, ovog trenutka. Naučila sam i da kuća ne mora da bude super čista i sudovi uvek oprani, jer mi je od čiste kuće važnije vreme koje provedem sa bebom. Napunili smo godinu dana. Počela sam da radim i sada, kao i prvih dana najvažnije mi je da svo slobodno vreme provodim sa bebom nauštrb teretane, obrisane prašine i uvek skuvanog ručka".

Marija iz Kragujevca

"Dok sam iščekivala bebu nisam verovala u priče da je briga o bebi nešto što prirodno dođe. Tokom devet meseci mislim da nije bilo klipa na YouTube-u koji nisam pregledala o tome kako se beba kupa, podiže sa podloge, nosi, kako se obrađuje pupak... Kada sam se porodila samu sebe sam iznenadila. Nisu me uplašili ni pupak, ni kupanje, ni pelene, ni grčevi. Prvi put sam pelene promenila kao profesionalac, a ostalo je stvarno nekako prirodno došlo. Bez mnogo pompe i drame pregurasmo i grčeve i prve zubiće. Tutorijale sam odavno prestala da gledam, a savete o tome kako biti bolji roditelj preskačem. Iskreno – nemam ni vremena. Slušam svoju bebu i trudim se da joj budem najbolja mama na svetu po njenim i mojim pravilima. ;)"

Zorana iz Beograda

"Bila sam očajna kada sam čula da ću morati da se porodim carskim rezom – starija prvorotka, nisu hteli da rizikuju. Plašila sam se operacije, oporavka. Plašili su me pričama da neću imati mleka. Mamama koje se spremaju za taj čin mogu da kažem da ni jedan od tih strahova nije realan. Porodila se carskim rezom, anestezija spinalna, bebu videla odmah. Oporavak nije bio ni lakši ni teži od porodilja koje imaju dvadeset i neku i koje sam viđala u porodilištu. Valjda mi starije bolje podnosimo bol, disciplinovanije smo. Neka prednost i od 'previše' godina. Mleka imala dovoljno, dok bebac u šestom mesecu nije odlučio da mu je mleka dosta i da bi nešto konkretno da pojede. Sada posle 8 meseci mogu da kažem da je imati 40 ili 20 u trenutku porođaja sve stvar stava, pripremljenosti na sam čin porođaja i saradnje sa doktorima".

Dragana iz Novog Sada

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: