Razbijte začarani krug erektilne disfunkcije

Statistika govori da svaki peti muškarac u Srbiji ima probleme vezane za potenciju, međutim poražavajuća je činjenica da sve više muškaraca mlađih od 40 godina doživljava ovaj problem. Kada nastanu problemi u erektilnoj funkciji, neizbežno trpe i muškarci i žene.

Izvor: B92

Utorak, 28.02.2017.

12:16

Razbijte začarani krug erektilne disfunkcije
Foto: Thinkstock

Istraživanje Međunarodnog udruženja za seksualnu medicinu iz 2013. godine pokazuje da svaki četvrti muškarac koji se prvi put obrati lekaru sa simptomima erektilne disfunkcije (ED) ima manje od 40 godina. Zbog osećaja nelagode i stida, procenjuje se da se blizu 80 posto muškaraca ustručava da govori o problemima sa potencijom, pa se strahuje da je ovaj broj u stvarnosti daleko veći.

Zašto nastaje erektilna disfunkcija?

Muška potencija je rezultat kompleksnih procesa koji uključuju celo telo: mozak, emocije, hormone, krvne sudove i mišiće. Moderan način života kod mlađih muškaraca sa visokim nivoom stresa, pušenjem i konzumiranjem alkohola negativno utiče na potenciju. Takođe, psihološki faktori kao što su depresija, anksioznost i nedovoljno sna mogu dovesti do nezadovoljstva u seksualnom funkcionisanju. Problemi sa potencijom su najčešće kombinacija fizičkih i psiholoških faktora, pa tako na primer i najmanji problem može dovesti do smanjenog samopouzdanja i straha od svakog sledećeg seksualnog kontakta.

Oprezno sa lekovima

Danas na tržištu postoje različiti sintetski lekovi za ED. Ovi lekovi ne dovode do trajnog rešenja problema u smislu izlečenja, već deluju samo ograničeni period vremena (najčešće nekoliko sati). Posle isteka ovog vremena, efekat se gubi i lek je potrebno ponovo uzeti pred sledeći seksualni odnos. Uz to, kako bi se na vreme uzeo lek potrebno je unapred sve isplanirati, zbog čega se gubi na spontanosti.

Mnogi mlađi muškarci olako posežu za sintetskim preparatima nesvesni rizika po zdravlje koji oni mogu imati. Ovi lekovi mogu dovesti do naglog pada pritiska, glavobolja i vrtoglavice, naleta vrućine i crvenila lica, a ponekad može doći i do pojave prijapizma- izuzetno bolnih produženih erekcija koje mogu trajati više sati ili dana.

Takođe, na crnom tržištu i preko interneta mogu se poručiti različiti preparati sumnjivog porekla i nepoznatog sastava koji ne podležu kontroli i nemaju potrebne dozvole za promet. Efekat ovih preparata na potenciju niko ne garantuje, a mogu dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema.

Prirodni preparati beta-sitosterola mogu biti odlično rešenje

Za razliku od sintetskih lekova, prirodni preparati beta-sitosterola su bezbedni za dugotrajnu upotrebu i mogu se uzimati bez preporuke lekara. Pri redovnoj primeni, ovi preparati muškarcima daju slobodu i nezavisnost da upražnjavaju seks u bilo koje doba i na bilo kojem mestu, a da ne moraju prethodno da brinu o tome da li su popili lek ili ne. Takođe, sjajan benefit prirodnih preparata beta-sitosterola je da imaju dugotrajne pozitivne efekte na mušku potenciju i sprečavaju kasnije komplikacije sa prostatom i kompletnim muškim reproduktivnim sistemom.

Potencija ima ogroman uticaj na kvalitet života svakog muškarca, a nezadovoljstvo seksualnim životom često mladog muškarca uvodi u začarani krug smanjenog samopouzdanja i osećaja stida, depresije, produbljivanja stresa i trajnih problema u vezi.

KLIKNITE OVDE da saznate kako da izadjete iz začaranog kruga erektilne disfunkcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: