Pozitivnim pristupom ispravite loše ponašanje

Veliki broj male dece prolaze kroz fazu udaranja, šutiranja pa čak i tuče. Ali kazna nije rešenje. Bolje je izmestiti dete iz trenutne situacije, objasniti mu šta je loše uradilo i pružiti mu priliku da se izvini.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.04.2016.

09:00

Pozitivnim pristupom ispravite loše ponašanje

Molim bez udaranja! Mališani često prođu kroz fazu šutiranja, udaranja i tuče. To nije nešto što se može predvideti, zbog čega roditelji ostanu zatečeni. Kako izaći na kraj sa ovim novim ponašanjem? Kao prvo, nemojte dozvoliti sebi da batine budu vid kažnjavanja – one samo pogoršavaju ponašanje koje pokušavate da sprečite. Izmestite dete iz situacije za početak. Uz objašnjenje koje će biti prilagođeno uzrastu deteta, razloge zbog kojih ga kažnjavate, ako je potrebno i time-out, i na kraju mu pružite priliku da se iskupi.

Pomoć nestašnim mališanima

Nemojte se iznenaditi ukoliko vaše prijateljski nastrojeno dete iznenada počne da udara ljude. Mnogi mališani ovog uzrasta započinju sa ovakvom neverbalnom komunikacijom, delimično da bi privukli vašu pažnju a delom zbog toga što je njihovo čulo govora i dalje ograničeno. Kako biste obuzdali ovakvo ponašanje, ustanovite u kojim situacijama komunicira bez udaranja. Nagrađivanje za primereno ponašanje će imati bolji efekat od kažnjavanja zbog neposlušnosti. Kako da rešite ovaj problem? Ukloliko je dete spremno za krevet ili je previse gladno da bi bilo smireno, nemojte ga dovoditi u situacije koje podrazumevaju socijalizaciju. I svakog dana pokušajte da izdvojite makar malo vremena koje ćete nasamo provesti sa njim, kako biste mu se u potpunosti posvetili za vreme igre. Nikada ga nemojte udarati. U suprotnom će od vas naučiti da je udaranje u redu – oni mene udaraju, zašto ja ne bih udarao drugu decu. Imajte strpljenja. Uskoro će njegove govorne sposobnosti biti na odgovarajućem nivou i moći ćete efikasnije da komunicirate.

Grlite se, mazite se, jer dodir kože o kožu je jezik ljubavi koji nas zbližava…ali koža mora biti zaštićena kako biste u potpunosti uživali u tim predivnim momentima. Izbor pelena igra bitnu ulogu u zaštiti kože vaše bebe. Zbog tega je Pampers Premium Care izumeo njihove najmekše pelene. Kada je koža savršeno zaštićena, vasa beba neće osećati ništa sem ljubavi.

Novi Pampers Premium Care sa 5 zvezdica kada je reč o zaštiti kože, je sačinjen od najkvalitetnijih materijala, koji su toliko svilenkasto meki, poput dodira bebine kože. Sa koji omogućava kontinuirani protok vazduha, beba će osetiti vaše milovanje i ima rastegljiv pojas oko struka koji će obaviti vašu bebu ljubavlju.

Pampers zna da čak i potpuno besprekorna mekoća ne znači ništa ukoliko nema suvu osnovu, što je razlog zbog kog Pampers pruža i do 12 sati suve kože. Nove Pampers Premium Care pelene su prve pelene koje sadrže Pampers Magical Pods koji pomažu u ravnopravnoj raspodeli vlage, a indikator vlažnosti obaveštava vas kada je potrebno da promenite pelenu vašoj bebi, kako bi ona mogla da nsatavi da uživa u svoj vašoj ljubavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: