Pampers i UNICEF pomažu deci Madagaskara

Pampers i UNICEF “1 pakovanje = 1 vakcina koja spasava život” kampanja, finansirala je programe vakcinacije na Madagaskaru koji pomažu da se eliminiše ova bolest širom zemlje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.12.2015.

08:37

Default images

Studije sprovedene od strane Pampers i UNICEF-a tokom posete Madagaskaru 2014.godine od strane Georgine Thompson, UNICEF, pričaju priču o kmapanji kroz lično iskustvo lokalnih zdravstvenih radnika i mama. U nekoliko nastavaka predstavljamo ove priče.

Upoznajte Antoinette

Antoinette Razafindravelo je tradicionalna babica koja već 33 godine porađa bebe u ruralnim selima Samonine, pozicionirane u planinskom delu centalnog Madagaskara. Pored podrške koju pruža ženama i deci u njenoj zajednici, koja ima 1750 stanovnika i udaljena je 10km od najbližeg zdravstvenog centra, Antoinette se brine i o četvoro sopstvene dece i unuka, i radi kao farmer.

Antoinette je na svet donela toliko beba da je odavno prestala da broji, ali veruje da ih je sigurno preko sto. Pored toga što porađa bebe, Antoinette podiže svest o zdravstvenim programima, uključujući i kampanju za vakcinaciju protiv Materinskog i Neonatalnog Tetanusa, podržanu od strane Pampers i UNICEF “1 pakovanje= 1 vakcina koja spasava život”. Ovi programi vakcinacije su ključni za održavanje zdravlja žena i dece, uprkos izazovima sa kojima se suočavaju, kao što je život u ruralnim područjima daleko od zdravstvenih ustanova.

Antoniette pasionirano spasava živote žena i dece i podiže svest o kampanjama vakcinacije. Ona ide od vrata do vrata, daje savete i podseća žene da moraju da se vakcinišu kako bi zaštitile sebe i nerođenu decu od smrtonosnih bolesti uključujući Materinski i Neonatalni Tetanus. Toliko je posvećena svojoj zajednici da čak ide peške sa trudnim ženama do zdravstvenog centra, koji je udaljen tri sata, kako bi ih podržala tokom trudničkih pregleda i vakcinacija.

Iako Antoinette nikada nije prošla profesionalnu medicinsku obuku, kao deo programa, i iz sopstvenog iskustva, prikupila je znanje o najsigurnijem načinu da porodi decu. Pre nego što se majke porode, Antoinette proverava da li imaju alkohol u kući koji će se koristiti kao dezinfekcija, ukoliko su primorane da se porode tokom noći ili tokom ekstremne kiše. Ona pere ruke tokom porođaja sapunom i preseca pupčanu vrpcu makazama koje su sterilisane alkoholom.

Pampers i UNICEF “1 pakovanje=1 vakcina koja spasava život” kampanja, je finansirala programe vakcinacije na Madagaskaru pomažući da se eliminiše ova bolest u celoj zemlji. Pored pomoći da se eliminiše Materinski i Neonatalni tetanus u ukupno 17 zemalja, uključujući Madagaskar, procenjuje se da je i dalje 71 milion žena i novorođenčadi u 21 zemlji, kojima preti rizik od ove fatalne bolesti. Podržavajući Pampers® - UNICEF kampanju, možemo da pomognemo i zaštitimo žene i bebe koje su najranjivije za materinski i neonatalni tetanus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: