Pampers: 1 pakovanje = 1 spasonosna vakcina

U proteklih 10 godina, Pampers podrška je pomogla UNICEF-u da eliminiše MNT iz 17 zemalja (Burkina Faso, Kambodža, Kamerun, Obala Slonovače, Gabon, Gana, Gvineja Bisau, Lao PDR, Liberija, Madagaskar, Mauritanija, Senegal, Tanzanija, Timor Lest, Sijera Leone i Uganda) i Pampers je donirao vakcine koje pomažu da se zaštiti 100 miliona žena i njihovih beba protiv MNT-a.

Izvor: B92

Utorak, 24.11.2015.

11:22

Default images

Inicijativa za eliminisanje ove bolesti je imala mnogo prepreka- većina mama i beba koje su u velikom riziku od infekcije tetanusom živi u veoma nedostupnim područjima; iako medicinsko osoblje odgovorno za vakcinaciju treba da putuje nekoliko dana peške, čamcem ili na kamilama da bi stiglo do njih, rezultati tokom ovih 6 godina truda su neverovatni.

Kroz primere koje je sakupio Pampers i UNICEF tokom 2014. godine i puta na Madagaskar o čemu je pisala Džordžina Tompson, UNICEF nam je pokazao neverovatan trud koji je napravljen protiv neonatalnog tetanusa.

Joselin Razafindrasendra, ima 41 godinu i ona je lokalni medicinski radnik u ruralnom selu Soamonina, koji je pozicioniran u visinama centralnog Madagaskara i oko 10 km udaljen od najbližeg medicinskog centra. Ona živi i radi u zajednici od oko 1750 stanovnika koji imaju minimalne pristupe medicinskim centrima. Joselinina glavna uloga je da podigne svesnost ljudi o zdravstvenim programima uključujući kampanju o vakcinaciji protiv materinskog i neonatalnog tetanusa, podržanom od strane Pampers i UNICEF kampanje “1 pakovanje=1 spasonosna vakcina”.

Joselin pokriva radijus od 4 km, idući od vrata do vrata kako bi savetovala žene i buduće majke u njenoj zajednici o važnosti spasonosne vakcine protiv fatalne bolesti.

Joselin, koja takođe radi kao farmer u selu, je pasionirana i posvećena u pomaganju žena i njihovih beba da ostanu zdrave. Svakog meseca ona prisustvuje sastancima blizu zdravstvenog centra, 3 sata udaljenog od njene kuće, kako bi se uverila da je svaka trudna žena u njenoj zajednici je primila vakcinu protiv materinskog i neonatalnog tetanusa tokom određenog stadijuma trudnoće. Ako trudna žena nije primila vakcinu, Joselin će je posetiti u njenoj kući i ohrabriti je da prisustvuje sledećoj vakcinaciji u centru, najčešće praveći joj društvo u šetnji do tamo.

Kao član zajednice tokom celog svog života, majka četvoro dece i baka jednog unučeta, Joselin je videla i iskusila razne izazove sa kojima se žena u ruralnim selima suočava, uključujući i veliku udaljenost nepristupačnih terena do najbliže zdravstvene ustanove, koja može često da natera žene da se porode u kući u nehigijenskim uslovima uz prisustvo tradicionalnog pratioca na porođaju.

Pampers i UNICEF kampanja “1 pakovanje= 1 spasonosna vakcina” je osnovala program vakcinacije u Madagaskaru pomažući u eliminaciji bolesti širom zemlje.

Podržavajući Pampers® - UNICEF kampanju,mi možemo da zaštitimo žene i bebe koje su najviše pogođene materinskim i neonatalnim tetanusom koji još uvek preti životu više od 71 miliona* žena i njihovih budućih beba u 21 zemlji. ( * Na osnovu Dečije zdravstvene epidemiološke referentne grupe (CHERG) i WHO i UNICEF (Lancet, oktobar 2014)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: